ZieZo-Vlaanderen

BEURSEVENT voor
blinden en slechtzienden

25, 26 en 27 april 2019
FLANDERS EXPO GENT (samen met de Reva-beurs)

 

Ziezo-beursevent

ZieZo-Vlaanderen is een beursevent omtrent alle aspecten van hulpmiddelen voor blinde en slechtziende mensen. 

 
Lees meer

Programma

Tijdens ZieZo-Vlaanderen zijn er naast de diverse standhouders ook interessante workshops.
 

 
Bekijk programma

Standhouders

Tijdens ZieZo-Vlaanderen stellen de standhouders hun nieuwste hulpmiddelen aan u voor.
 

 
Bekijk overzicht

Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van ZieZo-Vlaanderen.

 

 
Lees meer

Workshops

Opgelet: als u op een foto klikt zal er een vergrote weergave openen.

Bekijk het overzicht van de workshops op ZieZo-Vlaanderen.
Hieronder vindt u een inhoudelijke beschrijving van de workshops. Alle workshops worden u gratis aangeboden. Opgelet: het aantal deelnemers is beperkt en u kunt niet vooraf reserveren. Op tijd komen is dus de boodschap!
 

WORKSHOPS AUDIODESCRIPTIE

Hebt u in uw omgeving iemand die minder goed begint te zien? Of heb u zelf een visuele beperking? Maak dan kennis met audiodescriptie (AD), een systeem om tv-programma’s toegankelijk te maken voor iedereen.

De VRT heeft hierin een voortrekkersfunctie. Gespecialiseerde medewerkers van de openbare omroep laten u ervaren wat audiodescriptie is, geven uitleg en beantwoorden uw vragen.
 

WORKSHOPS SMARTWATCHES VOOR BLINDEN

Maak onder meer kennis met de Dot Watch, een slim polshorloge met vier braillecellen. Dit horloge spreekt niet, maar geeft informatie (tijd, datum, batterijniveau, …) op de braillecellen.

Door het uurwerk te koppelen aan een iPhone of Android smartphone krijgt het heel wat slimme functies. Het kan notificaties tonen die op de smartphone toekomen. Ook een binnenkomend telefoontje wordt door de Dot Watch gemeld, waarna u de beller afleest op uw pols. Als u uw smartphone verloren hebt gelegd, kunt u hem via de Dot Watch geluid laten produceren om hem terug te vinden.

Sinds kort wordt dit toestel in de Benelux geïmporteerd. Experten van LIcht en Liefde hebben de Dot Watch uitgebreid getest. Ze maakten ook een vergelijking met de Apple Watch. Kom zeker luisteren!
 

WORKSHOPS MAKE-UP EN UITERLIJK

Nele Symons is beauty coach voor blinde en slechtziende personen. Ze is zelf slechtziend: op twintigjarige leeftijd kreeg ze de diagnose ‘Stargard’, een genetische oogziekte die haar zicht elke dag een beetje meer wegneemt. Door de jaren heen leerde ze leven met de aandoening. Beetje per beetje heeft ze er een sterkte van gemaakt.

Die sterkte wil Nele graag delen, om blinde en slechtziende vrouwen te laten stralen, elke dag opnieuw. Onder de naam ‘MAKE-UP HEARTIST’ organiseert ze individuele workshops, waar u aangepaste technieken leert om u op te maken. Zo geeft u uw vrouwelijkheid én uw zelfvertrouwen een boost.

U vindt Make-up Heartist op de stand van vlaamsoogpunt. Ga er langs en u wint misschien ook een mooie prijs. Meer info: www.make-upheartist.com