ZieZo-Vlaanderen

BEURSEVENT voor
blinden en slechtzienden

25, 26 en 27 april 2019
FLANDERS EXPO GENT (samen met de Reva-beurs)

 

Ziezo-beursevent

ZieZo-Vlaanderen is een beursevent omtrent alle aspecten van hulpmiddelen voor blinde en slechtziende mensen. 

 
Lees meer

Programma

Tijdens ZieZo-Vlaanderen zijn er naast de diverse standhouders ook interessante workshops.
 

 
Bekijk programma

Standhouders

Tijdens ZieZo-Vlaanderen stellen de standhouders hun nieuwste hulpmiddelen aan u voor.
 

 
Bekijk overzicht

Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van ZieZo-Vlaanderen.

 

 
Lees meer

Beursplan

Opgelet: als u op een foto klikt zal er een vergrote weergave openen.

VOLLEDIGE BESCHRIJVING VAN DE ZIEZO-BEURSHAL

ZieZo-Vlaanderen vindt plaats in BEURSHAL 2 van Flanders Expo. Om Hal 2 te bereiken, moet u eerst via het grote portaalgebouw binnengaan in Hal 1, waar de REVA-beurs loopt (die u met uw toegangskaart ook gratis kunt bezoeken). Wandel rechtdoor tot u aan uw linkerkant de ingang van Hal 2 bereikt, en ga daar binnen.

Beurshal 2 is een ruime zaal in de vorm van een rechthoek, met de korte zijden voor- en achteraan. De ingang zit in het midden van de voorzijde. Er zijn standen (en andere faciliteiten) langs alle wanden en ook in het midden van de zaal, links en rechts van een middengang.

Links van de ingang, in de linker voorhoek van de zaal, bevindt zich het onthaal. Daar zijn studenten van VIVES ter beschikking, die u met plezier zullen helpen of begeleiden.

We zullen nu eerst in wijzerzin het buitentraject van de zaal lopen. Daarna verkennen we de middengang.

Voorbij het onthaal volgen we de linker zijwand van de zaal. Van voor naar achter vindt u aan uw linkerkant de Workshop-corner (LH1), de stand van de VRT (LH2) en die van de Licht en Liefde-woonprojecten (LH3). Zo bereikt u de linker achterhoek van de zaal, waar het Café ZieZo te vinden is. Daar kunt u de hele dag terecht om iets te drinken of een snack te eten. 

Rechts van het Café ZieZo, tegen de achterwand, bevindt zich de grote VeBeS-stand (LH4), die een mini-beurs op zichzelf is. Verder naar rechts zijn er nog twee standen: Brailleliga (LH14) en Parantee (LH15). Achter die twee standen ligt een demo-sportveld.

We hebben nu de rechter zijwand van de zaal bereikt. Van achter naar voor passeren we eerst langs drie standen aan onze linkerkant: Blindenzorg Licht en Liefde - IT-projecten (met Inventors Corner) (RH7), Blindenzorg Licht en Liefde (RH6) en Van Lent Systems (RH5). Vervolgens zijn er zes standen rechts van ons: Koba Vision (LH13), Anderslezen - Daisy online (LH12), Sint-Rafaël (LH11), Vrienden der Blinden (LH10), Ommezien (LH9) en (wat dieper) Optelec (LH8).

Tegenover Optelec, in de zijwand, bevindt zich de ingang naar de toiletten. Wilt u naar het toilet, ga dan door de deuren de gang in, vervolgens direct naar rechts en nog een keer rechts. U vindt dan links de heren- en rechts de damestoiletten.

Voorbij de Optelec-stand komt u terug uit op de voorwand van de zaal, met de stand van Integra (RH4).

Als u helemaal rond Optelec gaat (een stand die aan drie zijden toegankelijk is), bent u in de middengang. We verkennen eerst de rechter- en daarna de linkerkant van de gang. Rechts, voorbii Optelec, zijn er nog drie standen: BNP Paribas Fortis (LH7), vlaamsoogpunt (LH6) en De Markgrave (LH5). Aan de overzijde keren we terug langs drie standen: Ergra Engelen (RH3), Sensotec (RH2) en VoiZi (RH1). (Deze drie standen zijn aan twee kanten open.)

We wandelen nu recht naar de in- en uitgang van de hal, waar we daarstraks onze verkenning gestart zijn.

U bent nu langs alle standen van ZieZo-Vlaanderen gepasseerd. Zit de indeling van de zaal al in uw geheugen? Zoniet, dan kunt u rechts van de uitgang bij het Onthaal terecht, waar ze u graag naar de stand van uw keuze zullen begeleiden.

Nog dit: tegenover het ingangsportaal van de beurshallen, in het gras, is er een afbakening voor honden.

Heel veel plezier op ZieZo-Vlaanderen! We hopen dat er u alles zult vinden wat u zoekt, en nog veel meer!